Гершон дебютира с победа начело на баскетболистите ни
Гершон дебютира с победа начело на баскетболистите ни / netinfo
Българският национален тим по баскетбол стартира с победа на международния приятелски турнир в Самоков. В дебюта на Пини Гершон като национален селекционер мъжкият ни отбор надви с 91:62 точки младежкия състав на страната ни.

Деян Иванов вкара най-много за мъжете, след като завърши с 15 точки, към които добави 3 борби, 3 асистенции и 3 откраднати топки. Добро първо полувреме изигра Йордан Бозов, който завърши с 14 точки, а с 12 се отличи Стефан Георгиев – Торо.

Гершон започна със следната стартова петица: Асен Великов, Йордан Бозов, Тодор Стойков, Деян Иванов и Бойко Младенов.

Баскетболистите ни започнаха срещата много убедително и поведоха с 27:9 на младежите след първата четвъртина. Последва обаче отпускане в редиците на мъжкия ни тим, младежите се възползваха от това и намалиха до 36:43 на почивката.

Иван Лилов се отличи за състава ни до 20 години и завърши с 15 точки. С 12 пък остана баскетболиста на ЛукОйл Академик Чавдар Костов.

След почивката националите, за които това бе първа контрола в подготовката за евроквалификациите затегнаха редиците и опитаха да намалят индивидуалните грешки. Постепенно разликата отново се увеличи и в крайна сметка мъжкият тим победи с 29 точки преднина.

В двубоя не взеха участие Ники Върбанов и Станислав Славейков.