Германия не допусна изненада от Австрия
Германия не допусна изненада от Австрия / netinfo

Германия надигра Австрия с класическото 3:0 в приятелска среща, играна на стадион „Ернст Хапел” във Виена пред около 45 хиляди зрители. Гостите започнаха и завършиха мача като типичния господар на терена, като особено през второто полувреме показаха, кой е по-класният тим.

И трите попадения за възпитаниците на Йоахим Льов паднаха след почивката, като не допуснаха дори и в тази контрола да бъдат изненадани от не толкова претенциозния тима на Австрия.

В игра за състава на Бундестима се завърна след продължително отсъствие капитанът Михаел Балак, който бе извън терените повече от осем месеца, заради тежка травма на левия глезен.

Въпреки че германците имаха шанс да открият резултат още през първата част на срещата, първото попадение падна едва в 53-та минута. Голът бе дело на полузащитника на Щутгарт Томас Хицълшпергер. Десет минути след това Мироскав Клозе успя да увеличи преднината за своя тим.

Крайното 3:0 оформи почвилият се през второто полувреме на терена Марио Гомес в 80-та минута, което категорично огорчи феновете на Австрия.

Още резултати:

Грузия - Латвия - 1:3

Молдова - Казахстан - 1:0

Кипър - Украйна - 1:1

Македония - Сърбия - 1:1

Исландия - Армения - 2:0

Унгария - Словакия - 1:1

Турция - Швеция - 0:0

Малта - Беларус - 0:1

Израел - Румъния - 1:0

Словения - Дания - 1:2

Гърция - Финландия - 2:1

Чехия - Полша - 0:2

Хърватия - Холандия - 0:3