Георги Славчев: Преместването на Миньор в Кюстендил е вариант
Георги Славчев: Преместването на Миньор в Кюстендил е вариант / netinfo
„Преместването на Миньор Перник за постоянно в Кюстендил е вариант. Няма нищо невъзможно,” това заяви днес изпълнителният директор на перничани Георги Славчев. Той каза, че заради незаинтересоваността на общината и бавещата се концесия, отборът ще трябва да играе на практика 15 мача на чужд терен.

Според Славчев, ако още в началото на лятото съоръжението е било дадено на концесия, ремонтът вече щеше да е в крайна фаза. „Искам да благодаря на кмета на Кюстендил, че направи подобрения на стадион „Осогово” и той има необходимия лиценз, за разлика от този в Перник.”

Бившият футболист на Левски призна, че е имало разговори с ръководството на Славия, отборът да домакинства на стадиона в „Овча Купел”, но „белите” не са се съгласили. За всеки мач на Миньор ще има организирани безплатни автобуси за жълто-черните фенове.

„Тръгваме от много ниско ниво. Ще се опитаме да достигнем поне до средно такова в А група. Правим всичко възможно да организираме добре нещата,” каза старши треньорът на Миньор Димитър Алексиев. Той заяви, че отборът не е готов за отговор на класата на Локо Сф и Литекс в първите два кръга на шампионата. „Надявам се до края на деня картотека да имат двамата бразилци и сръбският футболист. Няма защо да се заблуждаваме – целта е оставане в А група.”