Георги Какалов: Промяната в характера ми помогна
Георги Какалов: Промяната в характера ми помогна / plovdiv24.com
Нападателят на Ботев Пловдив Георги Какалов призна, че не е очаквал да получи повиквателна за националния отбор. „Не мога все още да повярвам, че съм повикан. Много съм щастлив и се надявам да оправдая доверието”, бяха първите думи на футболиста.

Той допълни, че промяната в държанието му както на терена, така и извън него е изиграло важна роля за повиквателната. „Успокоих се, започнах да играя играта, която мога и трябва. Правя всичко възможно да се променя и да бъда такъв, какъвто се очаква, за да постигна нещо”.

Ексцентричният футболист допълни, че все още не е разговарял с Пламен Марков и няма никаква представа като какъв ще бъде използван. „Най-добре се чувствам като нападател, но играя там, където ме сложат. За мен важното е да съм на терена и да се представям добре. Благодаря на колегите си от Ботев, които също ме подкрепят и са с важен принос за израстването ми. Те ми помагат да променя и характера си, и държанието си на терена, за което още веднъж им благодаря”, заяви още Какалов.

Футболистът призна, че от сегашните национали се познава единствено с Благой Георгиев от времето на младежкия национален отбор и Мишо Венков от престоя си в Литекс. „За мен ще е чест да играя заедно с Бербатов, Мартин и Стилян Петров”, завърши Какалов.