Георги Христов и Левски оскубаха „канарчетата”
Георги Христов и Левски оскубаха „канарчетата” / Снимка: Sofia Photo Agency
Левски разгроми Ботев с 6:0 в среща от втория кръг на А група, която се игра на стадион „Георги Аспарухов”. Георги Христов наказа бившия си тим с хеттрик.

Новият старши треньор на Левски Емил Велев зарадва феновете на вицешампионите с подчертано атакуващ футбол, който доведе до шест попадения във вратата, пазена от Славчо Тошев. Дебют за „сините” направи новият вратар на тима Даниел Киш, който зае мястото на Георги Петков, който ще претърпи операция.

След несполуките на Левски в последните няколко мача, „сините” се развихриха срещу „канарчетата”, които трудно успяваха да организират каквито и да било атаки. Почти през цялото време домакините диктуваха темпото и стила на играта и закономерно стигнаха до успеха и първите си три точки в новото първенство.

Рециталът на Георги Христов започна още в петата минута на мача. След центриране на Зе Соарес по десния фланг, бившият нападател на Ботев плонжира и засече кълбото с глава за 1:0. Само 120 секунди по-късно Рашид Тиберканин реализира за 2:0 с глава след центриране в наказателното поле.

Обзети от първоначалния ентусиазъм, „сините” бързо стигнаха до трето попадение. В 12-та минута Жоазиньо центрира в наказателното поле, този път обаче Давид Бистрон с реализира – отново с глава - за 3:0.

Въпреки слабата игра на гостите от Пловдив, преди почивката играчите на Емил Велев не успяха да стигнат до четвърто попадение. След подновяването на играта обаче феновете, решили да оползотворят неделята си с мача между Левски и Ботев, видяха още три гола.

В 49-та минута Георги Христов вкара второто си попадение в двубоя. Лусио Вагнер навлезе в наказателното поле, подаде успоредно към нападателя, който реализира на опразнена врата. В 56-та отново Георги Христов накара феновете на „канарчетата” да съжаляват, че играчът не остана в техния тим, след попадение, с което оформи своя хеттрик.

Точка на спора, ако изобщо е имало спор, сложи Жеан Карлос, който също с глава прати кълбото в мрежата на Славчо Тошев.

Единствените опити от страна на Ботев да стигнат поне до почетно попадение бяха от страна на Тодор Тимонов, който на три пъти изненада новото попълнение при "сините" Даниел Киш, но без успех.

Така Левски спечели първите си три точки от началото на първенството, след поражението от първия кръг от Вихрен, докато Ботев все още е на нула, що се касае до актива на тима.