Георги Божков е новият треньор на Берое 07
Георги Божков е новият треньор на Берое 07 / netinfo
Женският тим на Берое 07 Стара Загора има нов треньор и той се казва Георги Божков. След близо едногодишна пауза, откакто води жените на ЦСКА, специалистът отново застана начело на отбор.

„Искам да подчертая три неща, заради които приех офертата от Стара Загора. Първо - това е град с големи традиции в женския баскетбол, второ – има много добри условия за работа и трето- в разговора си с Делчо Делев разбрах, че е много амбициран човек и иска да постигне много неща”, каза Божков за BulgarianBasket.com.

Отборът от Стара Загора, който завоюва бронзовите медали в миналогодишния шампионат в момента се намира на незавидното 6-о място със само 2 победи от 7 мача. Тимът се водеше от легендарната баскетболистка Евладия Славчева от началото на годината, но тя бе освободена преди десетина дни. Временно функцията старши треньор на отбора изпълняваше наскоро назначеният спортен директор на отбора Павел Ламбринов. Той от своя страна води отбора само в две срещи преди Делев да проведе разговор с Божков вчера в София. Двете страни са се разбрали и треньорът встъпва в длъжност от днес.

За последно Божков бе треньор на „червените ангели”, когато през сезон 2006/07 те спечелиха три купи. Освен, че стана шампион на България и спечели купата на страната, той изведе отбора на ЦСКА до първото място в Адриатическата лига. Националният женски отбор на България бе воден от Божков преди Николай Боруков да поеме щафетата от него.

Божков сподели още, че пътува днес за Стара Загора, където ще бъдат направени последни уточнения около договора му с клуба и добави:

„Работи ми се, достатъчно дълго време чаках. Принципно се разбрахме около всички точки на договора ми, но предстои да го подпишем по-късно днес. Ще присъствам на тренировката на отбора от 16.30 в залата в Стара Загора. Засега ще работя с тези момичета, с които разполага отборът. Селекция на този етап няма да се прави, но в близко бъдеще ще мислим и по този въпрос.”

В следващия кръг Берое 07 гостува на Дунав Еконт в Русе идната неделя.