Гатузо остава в Милан
Гатузо остава в Милан / netinfo

Дженаро Гатузо ще остане в Милан. Това стана ясно след разговори на 30-годишния полузащитник с изпълнителния директор на клуба Адриано Галиани. Бъдещето на Гатузо се свързваше с евентуално преминаване в Байерн Мюнхен.

Самият италиански национал проявяваше интерес и към Висшата английска лига. Преди години той игра за Глазгоу Рейнджърс в Шотландия. Пристигането на полузащитника Матийо Фламини от Арсенал на Сан Сиро увеличи спекулациите за вероятното напускане на Гатузо.

Все пак дефанзивният полузащитник реши да остане в Милан, въпреки слабото представяне на росонерите в калчото и факта, че не няма да играят в следващото издание Шампионската лига.

"Няма да напусна клуба, защото всичките ми съмнения се разсеяха. Искам да е ясно, че никога не съм говорил за пари, каза Гатузо на пресконференция. Ще завърша кариерата си в Милан, където със сигурност ще остана до 2011-а година", добави полузащитникът.

По същото време италианската преса съобщи, че Милан е пропуснал да привлече нападателя на Палермо Амаури, който ще премине в Ювентус през тази седмица. Росонерите се надяват скоро да подпишат със защитника на Барселона Джанлука Дзамброта. Възможно е и да подновят офертата си за бразилската звезда Роналдиньо.