Гари: Не харесвам Бьорк
Гари: Не харесвам Бьорк / Sofia Photo Agency

Новият нападател на ЦСКА Гардар Гунлаугсон заяви, че е изключително щастлив да е част от клуб като ЦСКА, най-добрият в България.

Исландецът е говорил с бившия играч на ЦСКА Кевин Амунике, който му е споделил, че ЦСКА е много добър клуб, но е напуснал заради лични проблеми.


Много съм щастлив, че подписах за три години. Чувствам се спокоен, а и за клуба така. Да се надяваме, че ще оправдая очакванията.

Как реши да дойдеш в България? До сега си играл в Исландия, Швеция. Беше ли ти трудно?

Разбира се, че е различно от Швеция, но това е футболът. Винаги трябва да очакваш някаква промяна. Следващата стъпка след Швеция беше някъде другаде в Европа. Радвам се, че се озовах в голям клуб като ЦСКА.

Чувал си за проблемите в ЦСКА. Мислиш ли, че това може да създаде проблеми на играчите?

Ами, да, поражда някаква нестабилност, но говорих с президента и той ме увери, че вече няма проблеми, така че се доверявам.

Какво мислиш за конкуренцията на твоя пост в отбора?

Винаги има конкуренция. Моята работа е да бележа голове и ако го правя ще играя. Да се надяваме, че ще бележа.

Може ли според теб тимът да се бори за шампионската титла?

Да, разбира се. Имаме доста млади играчи сега. Дано внесем допълнителна енергия в състава и да успеем като миналата година.

Смяташ ли, че най-перфектната исландка е твоята съпруга, плюс гласът на Бьорк?

Не, само моята съпруга.

А харесваш ли Бьорк?

Ами, не.

Срещали сме се с Кевин Амунике. Доколкото разбрах тук му е било трудно, но ми каза, че зависи от човека. Имал е лични проблеми тук, но градът му е харесал. Мисля, че аз ще се справя.