Галина се върна с лавров венец
Галина се върна с лавров венец / netinfo

Звездата на българския женски професионален бокс Галина Иванова се завърна в България като световна шампионка. Тя взе три титли накуп на силна галавечер в Копенхаген и победа над непобедената до момента датчанка Анита Кристиансен.

Галя се появи на аерогара София само с лавров венец, след като не донесе у нас трите си нови пояса – на Световния боксов съвет, Глобалния боксов съюз и Световната боксова асоциация в категория петел. Причината – организаторите не са очаквали българката да бие и са решили да не правят копия на поясите! Бургазлийката с обратен гард излезе от битката без белези от 10-рундовия мач по 2 минути, докато съперничката й още си припомня сблъсъка защото била „разкрасена”. Преди мача с 30-годишната Иванова, балансът на Кристиансен бе 24 победи (8 с нокаут) и 0 загуби.

Ето какво сподели пред Гонг Галина Иванова:

„Много се радвам, че нямам поражения. Нейният стил ми допада и успях да изляза без поражения. По-лекички сме, но тя стана много разкрасена! Просто сама се наби.”

„Чувствам се перфектно, това се три пояса. Не ми беше тежко защото си играх точно в моята категория. Съперничката ми беше страшно притеснена още от кантара. Тя имаше какво да губи, а аз – не. Беше си променила тактиката, а тази на мен ми е най-удобна и ми върви. Все едно не съм играла, така се чувствам.”

„Това са едни от най-престижните титли. Не знам кога ще ги защитавам, но как и къде – не знам. В България няма да е.”

„До последно мислех, че ще дадат равен мач, защото тя е име и то работи за нея! И мен ме знаят, но тя беше с три пояса. Направих й нокдаун в четвъртия ринг и тя взе да поддава и се възползвах. Не ми беше толкова тежък, дори беше лесен мача. Очаквах сблъсъка ни, защото преди 2-3 години, а и преди месеци трябваше да се бием, но не стана. Сигурно съм във форма.”

„Бях пред отказване до скоро, една година нямах мачове, а сега . . . всичко отново.”

„Трите пояса?! Ами няма ги, ще ми ги изправят до месец може би. Организаторите не очакваха, че ще бия. А тези пояси не са преходни, те прогнозираха, че няма да Анита да ги загуби и не направили втори чифт.”

„Няма какво повече да искам, а абсолютно всички съдии бяха очаровани и ме похвалиха. Причината – Анита Кристенсен, вече бившата световна шампионка, имаше 24 победи, 8 от които с нокаут и нула загуби. Съжалявам за нея! Казаха ми, че съм №1 всички рефери, а това е много стойностно.”