Галатасарай сложи в малкия си джоб Бенфика
Галатасарай сложи в малкия си джоб Бенфика / БГНЕС
Галатасарай почти си осигури преминаването в следващия етап на турнира за Купата на УЕФА, след като във втория си мач от надпреварата в Група В победи като гост с 2:0 Бенфика. Турският тим остава лидер с пълен актив от 6 точки.

И двете попадения за Галатасарай паднаха след почивката. В 52-та минута след центриране от корнер и получилото се меле в наказателното поле Емре Ашък прати кълбото в мрежата на домакините.

Вторият гол, с който турският тим сложи домакините в малкия си джоб падна в 69-та минута, а дело на попадението бе Юмит Каран. До края на мача Бенфика не успя по никакъв начин да противодейства на своя съперник и по този начин загуби трите точки на собствен терен.

В другия мач от групата отборите на Металист Харков и германския Херта Берлин не успяха да се победят. Двубоят в Украйна завърши при резултат 0:0, а българският нападател Валери Домовчийски не се появи в игра за гостите, въпреки че бе записан сред резервите.

Така след победата си тази вечер Галатасарай поведе еднолично в класирането на Група В с 6 точки, следван от Херта с 2. На дъното е тимът на Олимпиакос, който няма все още записана точка, но е и само с един изигран мач до момента.

Класиране Група В:

1. Галатасарай 2 мача, 6 точки

2. Херта 2 мача, 2 точки

3. Металист 1 мач, 1 точка

4. Бенфика 2 мача, 1 точка

5. Олимпиакос 1 мач, 0 точки