Фъргюсън: Турнето не ни вреди
Фъргюсън: Турнето не ни вреди / netinfo
На пресконференцията след пристигането на Манчестър Юнайтед в Риад мениджърът Алекс Фъргюсън защити тима от нападките, че не е трябвало да пътува до Саудитска Арабия в разгара на сезона във Висшата лига.

Червените дяволи са в емирството заради участието си в бенефиса на местната легенда Сами Ал Джабер, който ще се играе утре пред 65000 зрители на стадион Крал Фахд.

„Ще имаме две тренировки тук в сряда и четвъртък в добро, топло време, така че това определено ще бъде предимство за нас преди да се върнем в Манчестър, тъй като решихме да дойдем тук за да подобрим формата си”, каза Фъргюсън.

„И преди сме правили турне по средата на сезона и това ни се отрази добре. Преди няколко години ние отидохме в Дубай и спечелихме Купата на Англия в края на сезона.”

„Разбира се, че ако се върнем у дома и постигнем лоши резултати, тогава хората ще кажат, че не е трябвало да идваме тук, но аз съм сигурен, че идването до тук няма да ни навреди”, убеден е сър Алекс.

Окачващият обувките на пирона Сами Ал Джабер има изиграни внушителните 163 мача за националния отбор на Саудитска Арабия, в които е отбелязал 44 гола.

През цялата си кариера от 1988 година насам Ал Джабер е играл единствено с екипа на Ал Хилал, с изключение на кратък престой в Англия през 2001 година, когато записа няколко мача за Уулвърхемптън.