Фъргюсън също засегна темата за роба Кристиано Роналдо
Фъргюсън също засегна темата за роба Кристиано Роналдо / netinfo
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън трябваше отново да защити Кристиано Роналдо. След като вчера обясни, че почивката на португалския национал в Лос Анжелис е била планувана, а спекулациите около алкохола и останалите неща са пресилени, сега за пореден път се върна към подхваната от Сеп Блатер преди няколко седмици тема за „роба Кристиано Роналдо”.

Мениджърът на тима смята, че забележките на президента на ФИФА относно политиката на „червените дяволи” са напълно неуместни. „Подобно изказване беше неуместно, при това от човек, който заема такъв пост”, каза Фъргюсън.

Преди няколко седмици президентът на ФИФА Сеп Блатер определи футболистите като „съвременните роби” в отговор на въпрос за нежеланието на Манчестър Юнайтед да пусне Кристиано Роналдо в Реал.

„Робството на хора беше премахната преди много години. В наши дни футболистите печелят пет или шест милиона паунда годишно”, добави специалистът.

„Не искам да коментирам подобен тип изказвания, но когато е него се засяга робството, е особено неуместно”, завърши Фъргюсън.