Фъргюсън: Челси да остави съдите на мира
Фъргюсън: Челси да остави съдите на мира / netinfo
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън поиска играчите на Челси да спрат да обграждат съдиите всеки пък, когато те трябва да вземат важно решение.

Последният пример за това е мачът срещу Тотнъм в сряда, когато капитанът Джон Тери посъветва Майк Райли да не показва червен картон на съотборника му Ашли Коул, който направи зверско в краката на Алън Хътън.

„Да говориш така на съдиите е напълно абсурдно. След ситуацията с Анди Д’Урсо преди няколко години, ние не сме правили нищо такова”, обясни Фъргюсън, чийто червени дяволи също често са обвинявани в оказване на натиск върху реферите.

Сър Алекс говори за 2000 година, когато на Олд Трафърд бившият капитан Рой Кийн, Дейвид Бекъм и другите звезди на Юнайтед обградиха рефера и почти не го удариха, след като отсъди дузпа за гостите от Мидълзбро.

„Това беше повратен момент за нас. Откачих заради това. Мислех, че е нелепо и това никога не се случи отново. Ние наредихме на играчите, да си стискат ръцете със съдиите в края на мачовете.”

„Понякога това е трудно, но те трябва да го правят. Уважението към съдиите е абсолютно правилно. Това важи и дори ако загубиш мач”, каза още Фъргюсън, показвайки, че не напразно е удостоен от кралицата с благородническа титла.