Футболният тим на Борисов срази посланиците
Футболният тим на Борисов срази посланиците / netinfo

Футболният отбор на Столичната община победи с 5:2 сборен тим на посланиците в България в приятелска среща. Двубоят продължи 50 минути на базата на “Спортна София” в Борисовата градина /играха се две полувремена по 25 мин./. Резултатът откри още в 1 минута капитанът на общинския отбор и кмет на София Бойко Борисов. До края на срещата той отбеляза още два гола /25 мин. и 30 мин./ и по този начин оформи хеттрик.

За 2:0 в 18-та мин. отбеляза кметът на столичния район “Сердика” Йордан Димитров. Той засече с глава центриране на кмета Борисов от ъглов удар. Зам. кметът на район “Изгрев” Пламен Гигов се разписа за 3:0 в 22 мин. на двубоя. Попаденията за отбора на посланиците отбелязаха Рафаел Лопес /Испания/ и служителят във френското посолство Георги Желев, съответно в 35-та мин. и в 43-та мин.

За честта на Столичната община на зеления терен играха още зам. кметът по екология Милор Михайлов, кметът на Пасарел и бивш играч на “Левски” Георги Славчев, директорът на общинска фирма “Улично осветление” Тодор Кръстев. Последният имаше много добри прояви на вратата, като отрази няколко сериозни удара към него и се пропука само на два пъти. Атрактивните му изяви бяха сравнени от публиката с тези на колумбийския вратар Рене Игита. Шефът на уличните лампи в столицата беше декориран с жълт картон, защото направи нарушение извън наказателното поле, спасявайки мрежата си от попадение.

<!--Sm-->

Столичният управник Бойко Борисов също беше оцветен в жълто през второто полувреме, след като игра с ръка. Борисов поздрави съдията, че му е показал наказателния картон без да се впечатли, че го вдига на човека с най-голям рейтинг и доверие сред българите. Предупреждението отрезви капитана на общинския тим и до края на срещата Борисов внимаваше как играе, за да не получи втори жълт картон и да бъде изгонен от игра, което със сигурност щеше да отслаби софийския тим.

Въпреки предварително заявеното си участие, кметът на Сливен Йордан Лечков и началникът на Столичния инспекторат Гален Ганчев отсъстваха от зеления килим в Борисовата градина. Сред защитаващите дипломатическата футболна чест бяха Анатоли Потапов, посланик на Русия, Елмар Тимпе, временно управляващ мисията на Германия, първите секретари на посолствата на Дания и Мароко Бонгки Енгел и Дрис Алаоуи.

Преди двубоя Елмар Тимпе подари на Бойко Борисов лъва-символ на Световното по футбол в Германия, а кметът му отвърна с книга – футболната история на Христо Стоичков. Приятелската среща между общинския отбор и тима на посланиците се изигра в рамките на турнира “Спортен град Мондиал 2006”. Той се организира от посолството на Германия и Столичната община във връзка със Световното по футбол в Германия. Турнирът по същество беше минисветовно за ученици. В него се включиха 32 отбора от софийски училища, като всеки един представяше отделна страна, класирала се за големия форум в Германия. Финълът в София спечели отборът на 91-ва немска гимназия, представящ Сърбия и Черна гора. В оспорван двубой немскоговорящите ученици се наложиха с минималния, но достатъчен резултат 1:0 над връстниците си от 36-то СОУ, които защитаваха Еквадор. Лично Бойко Борисов и Елмар Тимпе наградиха с купата и медали победителите в турнира. Всички участници получиха и книгата за Стоичков.