Футболист на Шалке получава смъртни заплахи
Футболист на Шалке получава смъртни заплахи / netinfo
Футболистът на Шалке 04 Иван Ракитич е получил смъртни заплахи, съобщава германският таблоид „Билд”. Причината за сериозните нападки към младия халф на „кралско-сините” е нежеланието му да играе за швейцарския национален отбор.

19-годишният полузащитник има двойно гражданство – швейцарско и хърватско, но избра да носи фланелката на Хърватия.

Родителите на Ракитич, които живеят в Швейцария, са получили заплахи по телефона и писма, че ще убият сина им, защото е избрал да играе за хърватския тим. Бащата на младия футболист е решил да се обърне към полицията.

„Ужасно много се притесняваме за детето ни. По цяла нощ вкъщи телефонът звъни – псуват ни, наскърбяват ни. Вече сме на ръба на нервите си”, каза пред „Билд” бащата на Ракитич – Лука.

„Изпратиха ни писмо със снимката на Иван, а върху нея беше нарисуван черен кръст. Имаше и надпис: „Иван, ти си мъртъв”. Страх ме е за 12-годишната ми дъщеря и жена ми, притеснявам се и за бизнеса си. За щастие синът ми е в Гелзенкирхен”, каза още Лука Ракитич.

Иван Ракитич играеше в националния отбор на Швейцария до 21-годишна възраст, а като футболист на ФК Базел през миналия сезон спечели купата на Швейцария. Това лято талантливият тийнейджър подписа четиригодишен договор с Шалке, където ще замести бразилския плеймейкър Линколн.