Френската преса изяде петлите
Френската преса изяде петлите / netinfo

Френската преса се нахвърли срещу националния отбор след отчайващата игра на петлите в мача, завършил 1:1 с Република Корея от предварителна Група G на световното първенство по футбол в Германия.

"Лошо", пише всекидневникът Паризиен и отбелязва, че "след новото равенство французите са притиснати до стената". "Заради това, че не успяха да завършат нормално мача, в който дълго време имаха предимство, французите получиха гол в 81-та минута и сега след четири дни трябва да победят Того с поне два гола разлика и без Зидан", анализира вестникът.

Франс Соар е песимистично настроен и смята, че след този мач може да се стигне дори до позорно отпадане след груповата фаза.

"Пътят на "петлите" на Мондиал 2006 може и да се окаже прекъснат от корейците. Французите бързо вкараха гол и се успокоиха. Грешките в отбраната и липсата на трезвост в нападение доведоха до печален край на мача", критикува Франс Соар.

"Франция трепна", пише Либерасион и заявява, че в края на срещата французите са се "пречупили". "Класирането за следващата фаза стана значително по-трудно", отбелязва вестникът.

Спортният всекидневник Л'Екип е крайно критичен и пише, че това ново равенство на французите "може да отчая всеки". "Футболният мач на свършва в 60-та минута", иронизира Л'Екип, като намеква за рязкото спадане на темпото на игра на състава на треньора Реймон Доменек в последната третина на двубоя.

"Френският кошмар продължава. Французите подцениха упорството и прекрасната физическа подготовка и психическа нагласа на корейците. Те вкарват гол точно тогава, когато си мислите, че вече са победени", коментира френското издание на Интернешънъл Хералд Трибюн. /БТА/