Фиорентина и ПСВ ще решават спора в Холандия
Фиорентина и ПСВ ще решават спора в Холандия / netinfo

Отборите на Фиорентина и ПСВ Айндховен не успяха а се победят в първата четвъртфинална среща от тазгодишното издание в турнира за Купата на УЕФА. Двата отбора приключиха при резултат 1:1 на „Артемио Франки”, което до някаква степен дава леко предимство за холандците, които съумяха да отбележат на чужд терен.

След седмица е реваншът, в който ще се реши полуфиналистът, като и двата тима имат шанс да се окажат в следващия етап от надпреварата.

Още в самото начало гостите опитаха да наложат натиск, като дори в 3-та минута Коеверманс опита да застраши мрежата на виолетовите, но Фрей опази вратата си. До края на полувремето предимството и владеенето на топката бе в по-голяма степен за ПСВ, въпреки това обаче първото попадение падна именно в тяхната врата.

След почивката, в 56-та минута румънският национал Адриан Муту изведе своите напред. Радостта на стадиона обаче не трая дълго, тъй като само след седем минути резултатът бе изравнен. Дани Коеверманс вдигна феновете на ПСВ на крака след като прати кълбото в левия ъгъл на вратата след пас на Афелай.

В края на мача Монтоливо опита да върне преднината на виолетовите, но така и не съумя да преодолее резервния страж на холандците - Рорда, който се появи на мястото на Гомес. ПСВ също имаше своя шанс, но ще опита да реши всичко на 10-ти април на своя терен, когато е и реваншът.