Финалът: Лейкърс – Бостън
Финалът: Лейкърс – Бостън / netinfo
Отборът на Бостън спечели с 89:81 гостуването си на Детройт, с което затвори финалната серия от Източната конференция на 4:2 победи и се класира за решителните сблъсъци на Националната баскетболна асоциация (НБА), където вече го чака тимът на Лос Анжелис Лейкърс.

При десет точки изоставане в началото на последната четвъртина, Селтикс записа с 29:13 в последните минути и се класира за първи път на финал от 1987-а година.

Детройт опита да се противопостави, но загуби след 21:24, 16:16, 31:20, 13:29 в отделните части, като последната четвъртина се оказа решаваща за изхода на двубоя.

Пол Пиърс, който в този мач записа 27 точки и 8 борби, ще трябва да се бори със звездата на Лейкърс и НБА Кобе Брайънт във финалната серия.

Тези мачове ще бъдат исторически за любителите на баскетбола, защото между двата отбора съществува стара вражда, която се подновява рано сутринта на 6-и юни българско време.

Чонси Билъпс записа 29 точки и 6 борби за Пистънс, които отпаднаха за трета поредна година в тази фаза на плейофите, след като преди един сезон бяха отстранени от Кливланд, а преди два от Маями.