ФИФА решава за гръцките отбори днес
ФИФА решава за гръцките отбори днес / netinfo

Централна тема в гръцките вестниците днес е вероятността за промяна в решението на ФИФА. В понеделник – 3 юли ФИФА съобщи, че всички гръцки футболни отбори ще бъдат изключени от международни състезания.

Причина за това беше спорният законопроект за професионалния спорт, който допуска намеса на държавата в работата на Гръцката футболна федерация. Ден по-късно – на 4 юли, в парламента беше внесен същия законопроект, но с изменения. От текста бяха извадени осем проблематични разпоредби. Въпросните промени дават големи правомощия на Гръцката футболна федерация .

Текстът вече е на разположение на президента на ФИФА Сеп Блатер. Той заседава заедно със специален съветник по случая – Жером Шампан (началник на кабинета на ФИФА), за да прецени доколко предложените промени в гръцкото законодателство за спорта са достатъчни, за да бъде вдигната забраната гръцки футболни отбори да участват в каквито и да било международни срещи. “Адезмевтос типос” пише, че днес ФИФА ще оповести решението си. Вчера законопроектът е бил гласуван от парламента.

Според “Апогевматини” има възможност решението да бъде отменено, тъй като е намерен изход от кризата. “Вима” пише, че правителството дава всичко на ФИФА. “Параскеви+13” коментира, че в последния момент гръцкият футбол изглежда ще бъде спасен. Според “Елевтеротипия” правителството е загубило топката, тъй като измененията в законопроекта за спорта бяха внесени в с “престъпно закъснение”, а премиерът Костас Караманлис не е усетил сериозността на положението.