ФИФА нареди на Барселона да пусне Меси в Пекин
ФИФА нареди на Барселона да пусне Меси в Пекин / netinfo
ФИФА задължи Барселона да освободи Лионел Меси, за да може да се включи в олимпийския отбор на Аржентина за Игрите в Пекин през август, след като каталунците отказаха да го направят доброволно.

„Освобождаването на играчите е напълно задължително. Няма да правим изключения с Барселона”, заявиха от световната централа.


„В близко бъдеще очакваме решението на ФИФА. Ако ни задължат - ще освободим Меси. Ние смятаме, че е правилно той да остане с нас”, беше казал по случая новият треньор на Барса Хосеп Гуардиола.

Ръководството на Барселона очакваше 21-годишния Лео Меси да играе в мачовете в третия предварителен кръг на Шампионската лига, които са на 12 и 27 август, но в крайна сметка той ще защитава честта на Аржентина в Пекин.

Барса се надяваше да спре от участие на олимпийския турнир и Роналдиньо, който е над 23-годишна възраст и не е под протекцията на ФИФА за Олимпиадата, но бразилецът на своя глава обяви, че отива в китайската столица, за да помогне на родината си, да триумфира с единствената титла, която все още не притежава – тази от олимпийски игри.