Феро: Мачът с Левски е последният ни шанс за титлата
Феро: Мачът с Левски е последният ни шанс за титлата / pfclitex.com
Мачът с Левски е последният шанс на Литекс за титлата, това заяви старши треньорът на ловчанлии Ферарио Спасов на специална пресконференция.

„Мачът с Левски е последният ни шанс за титлата. Сигурен съм, че ще играем добре срещу „сините”, но при един евентуален негативен резултат, ще ни бъде много трудно да се върнем в битката за челните места. Литекс не е отбор, който може да направи серия от 15 поредни победи, както някои други тимове. Освен това като гониш победата във всеки мач, напрежението се отразява и върху играчите. Очаквам от срещата с шампионите открит и нападателен футбол отстрана на двата състава, както е ставало винаги помежду ни”, каза наставникът на „оранжевите”.

„Надявам се да имаме повече късмет пред вратата на противника досега той ни убягваше”, добави Феро.

Спасов призна, че настроението в Литекс е малко понижено. „Това е нормално. В България сме свикнали да оплакваме твърде дълго загубите. Направихме си изводите от загубата от Вихрен в Сандански. Личи се, че все още не сме добре сработени. А и имахме организационни проблеми при връщането от Албания, което доведе до малко време за възстановяване. И все пак това е футбол и е нормално да загубим. Не съм съгласен, че селекцията ни е мащабна. Има отбори с далеч по-скъпа селекция от нашата”, смята наставникът.

Феро е сигурен във вандалското поведение на „сините” запалянковци по време на съботния двубой. „Очаквам същото поведение от феновете на Левски, като тези на ЦСКА в мача от първия кръг на първенството. Ще видите в какво състояние ще бъде стадионът след двубоя в събота”, заяви треньорът на Литекс.

Спасов разкри, че вече е готов със състава за срещата с българските шампиони. „Няма да правя избора си в последния момент”, каза наставникът.

Литекс приема Левски на Градския стадион в Ловеч от 20.45 часа в среща от третия кръг на А група.