Ферарио Спасов: Чакаме още двама чужденци
Ферарио Спасов: Чакаме още двама чужденци / netinfo
„Очакваме още две имена да се присъединят към нашия отбор”, заяви за Гонг старши треньорът на Литекс Ферарио Спасов. „Те ще са от чужбина. По-добре е да плащаме за играчи, които знаят цената на труда и искат не само да печелят, а и да се развиват, отколкото за футболисти от България с противоречиви качества. Ето защо гледаме към Европа. Не само Литекс, но и ЦСКА и Левски”, добави специалистът.

„Новопривлечените футболисти оправдават напълно моите очаквания. Те са много добри футболисти. Сега проблемът е да бъдат напълно интегрирани в състава, но това вече е работа на нас, треньорите”, каза още Феро.

Наставникът на „оранжевите” изрази възгледите си и дали Литекс може да има нов капитан: „Имаме изградена схема за избор на капитан. През годините тя е показала, че работи успешно. При нас решението за лентата става еднолично. Едно демократично избиране винаги води до недоразумения”.

„Целта ни е да сме готови за първите мачове от първенството в началото на август и двубоите от втория квалификационен кръг в турнира за Купата на УЕФА. Това не означава, че подценяваме първия, но подготовката ни не е насочена към него”, сподели Ферарио Спасов.

„Желанието на всички мои футболисти да тренират е много голямо, тъй като сме в пълен състав и конкуренцията е голяма”, изрази задоволството си старши треньорът на ловчанлии. „Имам вече изяснени виждания за схемата на игра, за начина на водене на играта, но все още нямам избистрен титулярен състав. Всички мои футболисти ще получат равен шанс в контролите в Холандия и тогава ще правим равносметка”, допълни той.

„Условията, които са ни предоставени за тренировки в Тетевен са прекрасни. Единственият проблем пред нас треньорите в този период на годината са непосилните жеги, но мисля, че намираме необходимия баланс в заниманията”, завърши Феро.