Феновете посрещнаха с фойерверки 10-те играчи на Берое
Феновете посрещнаха с фойерверки 10-те играчи на Берое / netinfo
Десет футболисти се събраха на първата тренировка на ПФК Берое днес. Новият наставник на „зелените” ще бъде бившият треньор в клуба – Илиян Илиев, а негов помощник ще бъде Ивко Ганчев, който води и днешното занимание на тима. Новината потвърди за Гонг, голмайсторът на всички времена за беройци Петко Петков. Очаква се Илиев да пристигне в Стара Загора утре.

Повече от 100 привърженици на зелените посрещнаха футболистите с мощни възгласи, пироефекти и бомбички.

На първото занимание за година излязоха досегашните играчи на Берое – Желю Желев, Иво Иванов, Атанас Апостолов, Милчо Танев и Пламен Колев. С тях тренираха и две момчета от школата на старозагорци – Николай Митков и Георги Димитров, като най-интересното име бе това на младия Пейчо Делиминков, който идва от първенството на Малта.

На утрешните занимания на отбора, които ще бъдат две, към тима ще се присъедини и опитният бранител Петър Колев. На практика, фактът, че тимът се събра за първа тренировка означава, че Берое ще продължи съществуването си, въпреки че преди близо месец с отборът разтрогнаха всички 24 футболисти.

Антон Андонов от бизнес коалицията, която финансира клуба след напускането на Николай Банев заяви, че днес е излязло решение на съда, с което се открива процедура по обявяване на тима в несъстоятелност.

Бизнескоалицията все още има намерението да поеме управлението на клуба.”Щом футболистите ни повярваха, че ще спасим Берое, значи можем да се справим”, заяви Андонов пред Дарик радио.