Феновете на ЦСКА бяха страхотни, помни екс-играч на „червените”
Феновете на ЦСКА бяха страхотни, помни екс-играч на „червените” / netinfo

Един от най-атрактивните баскетболисти, който са се подвизавали в българския шампионат Ейдриън Пледжър не е забравил феновете на ЦСКА. Американецът, който миналия сезон носеше „червения” екип, в момента е състезател на израелския Нахария. Пледжър е съотборник с друг от бившите баскетболисти на ЦСКА от времето на Емил Коен – Ави Сукар.

Нахария се представя доста добре в местното първенство и заема четвърта позиция във временното класиране. В последния кръг Нахария на Пледжър и Сукар победи в оспорвана среща Гилбоа/Афула на екс-плеймейкъра на ЛукОйл Академик Ламонт Джоунс с 84:80 точки. Ейдриън Пледжър бе титуляр и завърши със 7 точки и 2 борби, а Сукар вкара 6 точки, плюс 1 борба. Ламонт Джоунс също бе в стартовата петица на своя тим и отбеляза 6 точки.

„Чувствам се отлично в момента. Голяма част от кариерата ми мина в Израел и познавам обстановката, така че тук се чувствам добре”, сподели Ейдриън Пледжър, а по повод миналия сезон в ЦСКА казва: „В България беше чудесно. Имах хубави моменти. Градът ми харесваше, а феновете бяха страхотни. Хората бяха добронамерени и в баскетбола беше интересно. Играх с някои баскетболисти, които познавах от Израел. Имаше и добри, и лоши страни, но като цяло ситуацията беше отлична и определено това беше ценен опит за мен.”

- Има ли нещо, което най-много ти липсва?

- „Ами, както казах просто беше страхотно преживяване и опит за мен.

- Със сигурност си разбрал, че Пини Гершон е новият национален селекционер на България. Като някой, който играе дълго в Израел и го познава като треньор, смяташ ли, че това е добър ход за българския баскетбол?

- Ами, определено! Да вземеш един от най-добрите треньори в Европа говори достатъчно много. Мисля, че това е чудесно за България. Той е добре познат, знае изключително много за баскетбола, а и е постигнал големи успехи. Мисля, че ще се отрази много добре на баскетбола в България.

- Както казах настоящият ти тим в Израел се представя отлично, така че какви са амбициите ви този сезон?

- Борим се да стигнем до Финалната четворка в шампионата. Имаме още няколко срещи до края и всеки мач е изключително важен. Имаше голяма конкуренция през сезона, затова първо ще се опитаме да стигнем до Финалната четворка, а там ще видим какво ще стане.”