Феноменален Иванков спаси Бурса срещу Бешикташ
Феноменален Иванков спаси Бурса срещу Бешикташ / netinfo
Българският вратар Димитър Иванков за пореден път показа, че е един от най-добрите на поста си в турското първенство. Стражът на Бурсаспор отчая нападателите на гранда Бешикташ в мача между двата тима завършил без попадения – 0:0.

Останалият без повиквателна за контролата със Сърбия вратар направи фантастичен мач и бе с главна заслуга за сухата мрежа на домакините. „Крокодилите” отстъпваха като класа на Бешикташ, но бившият страж на Левски и Кайзериспор Димитър Иванков направи няколко отлични спасявания.

Още в дебютните минути на срещата от турското първенство Иванков извади опасен изстрел на Тело от гостите. Същият футболист пропусна да огорчи Бурса в края на първата част, когато отново на висота се представи Митко Иванков.

След почивката двата отбора пропуснаха по няколко възможности. В края на мача пред вратата на Иванков стана напечено. Гюкхан Зан изправи на нокти домакините в 79-та минута, но българският вратар направи спасяването на двубоя. Пет минути преди края на срещата отново Димитър Иванков трябваше да брани вратата на Бурсаспор.

Освен българският футболист, впечатление направи и вратарят на гостите от Бешикташ. Турчинът Рюстю Речбербе избран за играч на мача от журналисти и специалисти в Турция.

След ремито Бешакташ остана на второ място и на четири точки зад лидера Трабзонспор. Тимът на Митко Иванков Бурсаспор е на осма позиция с пет победи, два хикса и четири поражения от началото на шампионата в южната ни съседка.