Фелипе Маса най-добър в първата тренировка на Сепанг
Фелипе Маса най-добър в първата тренировка на Сепанг / netinfo
Фелипе Маса доказа, че Ферари се намира в добра форма в началото на сезона във Формула 1, като даде най-добро време в първата свободна тренировка на пистата „Сепанг” преди Гран При на Малайзия.

Бразилският пилот завъртя най-бързата си обиколка за 1:34.972 минути, малко повече от половин час след началото, като задмина с 0.220 секунди световния шампион Фернандо Алонсо.

Испанецът не започна добре тренировката, като малко след старта мина през тревната площ до завой четири на висока скорост и се подхлъзна зловещо след натискането на спирачките. Алонсо обаче се размина само с поражения по гумите „Бриджстоун”.

Новият британски герой Луис Хамилтън даде трето време във втория болид на МакЛарън – като задмина с малко второто Ферари на Кими Райконен в самия край на сесията.

Изненадващо пети се класира Нико Росберг с Уилямс, а Марк Уебър завърши шести със своя Ред Бул.

Седми остана Ярно Трули с Тойота, а осми бе един от двамата тест пилоти, пуснали се в тренировката – Казуки Накажима. С Уилямс-а на японеца обаче не всичко премина гладко и той бе единственият, който се завъртя по време на тестовете в последния завой.

След осмото място се наредиха съответно Ралф Шумахер, Роберт Кубица и Дейвид Култард.

Тренировката бе особено разочароваща за Дженсън Бътън и Антъни Дейвидсън, като пилотите на Хонда и Супер Агури финишираха съответно 19-и и 21-и.

Още спортни новини в Gong.bg