Федерер: Целта ми е олимпийската титла
Федерер: Целта ми е олимпийската титла / netinfo
Номер едно в мъжкия тенис - швейцарецът Роджър Федерер си поставя за цел спечелването на олимпийското злато в Пекин през август. Веднага след игрите в Китай Федерер ще пътува за Ню Йорк, където ще защитава титлата си на Откритото първенство на САЩ.

Швейцарецът все още не е спечелил турнир от Големия шлем през този сезон, след като загуби финалите на Ролан Гарос и Уимбълдън от испанеца Рафаел Надал, а в Австралия отпадна на полуфиналите от сърбина Новак Джокович.

„Ако нямах титла от Големия шлем, тогава ситуацията щеше да бъде по-различна. Аз обаче съм спечелил 12 и за мен олимпийското злато има същата стойност като победа в турнир от Шлема”, заяви Федерер.

„Горд съм, че ще имам възможността да представям Швейцария на Олимпиадата. На последните игри се представих разочароващо и отпаднах във втория кръг. Сега амбициите ми са големи.”

„Кой знае, може дори да нося флага на Швейцария. Това би било огромна чест за мен, още повече, че церемонията по откриването съвпада с рождения ми ден (8 август)”, допълни Роджър Федерер.

Швейцарецът загуби мача за бронзовия медал на Олимпиадата в Сидни през 2000 година от французина Арно Ди Паскуал, а на игрите в Атина загуби изненадващо във втория кръг от чеха Томаш Бердих.