Фалстарт за Йешич
Фалстарт за Йешич / netinfo
Литекс не успя да победи Черно море в първия официален мач под ръководството на старши треньора Миодраг Йешич. Ловчанлии се издъниха отново, този път на собствения си стадион в града на люляците, като направиха равен 1:1 с варненци в среща от 12-ия кръг на А футболна група. Това е второ реми за сръбския специалист начело на „оранжевите” след 1:1 в сряда със Спартак Плевен в контролна среща.

Двубоят на Градския стадион в Ловеч започна със силен натиск на домакините, който продължи само 10 минути. В 14-та футболистите на Никола Спасов откриха резултата в своя полза, след като Рикардо прониза с глава мрежата на Тодор Тодоров.

Ловчанлии се съвзеха и си върнаха контрола над събитията на терена. Още в 20-та минута вратата на Карамфил Илчев бе застрашена – Ивелин Попов центрира от пряк свободен удар, Сичеро стреля с глава от малкото наказателно поле, стражът обаче съумя да спаси. Логичното се случи в 38-та минута, когато Литекс изравни с гол на Крум Бибишков. Нападателят се разписа след пас на капитана на младежкия национален отбор.

До края на полувремето възпитаниците на Йешич продължиха яростно да нападат съперника, но положенията им останаха нереализирани, като най-много пропуски направи Ивелин Попов.

Четири минути след почивката Пламен Николов разтресе десния стълб на вратата на Илчев след центриране на Михаил Венков отляво. Домакините направиха още няколко опита да спечелят преднина в резултата, но те отново бяха увенчани с неуспех.

Така Миодраг Йешич спечели само една точка в първия си мач, откакто замени Ферарио Спасов на кормилото на Литекс. „Оранжевите” заемат шесто място в подреждането със 17 точки в актива си. Черно море е на 9-о място с 13.