Ериксон отново засипа Марто със суперлативи
Ериксон отново засипа Марто със суперлативи / netinfo
Мениджърът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон не за първи път се изказва изключително ласкаво за българския национал Мартин Петров. Този път наставникът на „гражданите” заяви, че бързоногото крило е един от най-важните футболисти в отбора му, заедно с Елано.

„За да бъда честен и почтителен към всички играчи, трябва да кажа, че Елано и Мартин Петров са най-важните за нас, особено що се касае до реализиране на голове, както и до създаването на опасни положения”, категоричен и достатъчно ясен бе Ериксон.

„Петров беше аут за известно време, а Елано изгуби формата си, но е чудесно, че ги видях отново на ниво в последните два мача”, добави шведът.

Наставникът засипа със суперлативи и бразилския нападател, който също като българския национал изигра голяма роля за доброто представяне на тима в началото на сезона.

Елано обаче не бе от най-убедителните футболисти в началото на 2008 година, като се оправдаваше с позицията, на която играе, докато Мартин Петров продължава да се представя отлично. В последния мач на Манчестър Сити крилото дори реализира при победата с 3:1 над Портсмут.