Емил Велев: Ориентът не прощава
Емил Велев: Ориентът не прощава / Sofia Photo Agency

Старши треньорът на Левски Емил Велев коментира на днешната си пресконференция случилото се с мароканските му футболисти Юсеф Рабех и Рашид Тиберканин.

„Разбира се, че съм разочарован. Това не им е първа подобна проява. Според мен ориентът не прощава. Първото, което трябваше да направят е да ми кажат, какво се е случило. Ако вие ми кажете какво е станало, ще ви наградя, защото аз не разбрах”, категоричен бе треньорът на „сините”.

„Доколкото знам това се е случило преди 22.30 часа, което е нормално време. Едно време мен ме познаваха всички таксиметрови шофьори и ми имаха голямо уважение. Нямам представа, кой точно е виновен. Трябва да ги питате тях”, отсече още Велев.

„Мениджърът им често идва на стадиона и си говори с тях. Все пак им е агент. Тази вечер ще изясним нещата как са се случили. Мисля, че Рабех и Тиберканин могат да играят. Не знам как ще приемат случилото се от психологическа гледна точка. Рабех имаше контузия от мача със Сливен, но той е доказал, че е мъжко момче”, продължи по темата с мароканците наставникът на Левски.

„Няма да коментирам Наско Сираков и неговите думи. Той е голям професионалист. Така е видял нещата, така ги е преценил”, отговори Велев на въпрос, свързан с критики на Наско Сираков относно играта на Левски в дербито с ЦСКА.

„Черноморец е един много хомогенен и комплектен отбор. Водени са от много опитен специалист, какъвто е Херо. Знаете, че играят атакуващ футбол с много пресиране и агресия. Разучили сме ги в детайли и се надявам да ги победим”, заяви треньорът на Левски по отношение на Черноморец Бургас.

„За мен не е реално в страна като България да се играе на терен с изкуствена настилка. Това може да се случи в Русия, но не и тук. Не знам, защо им е позволено, но ще се съобразим. Знам, че така топката става много по-бърза и е доста по-различно”, отбеляза Емил Велев.

За пореден път треньорът на Левски отказа да коментира съдийските назначения. Според Емил Велев Станислав Тодоров е бил подведен от Здравко Лазаров при дузпата на „вечното дерби”. Наставникът е убеден, че реферът не е ощетил Левски с умисъл.

„Ние играем добре срещу отбори, които практикуват открит футбол, какъвто е стилът на Черноморец. Видяхте, че ЦСКА се затвори и разчиташе само на контри и наши грешки. После се хвалеха, колко много голови положения са имали”, декларира специалистът.

„При мен важи принципът, който е в най-добро състояние, той да играе. Не робувам на имена. Видяхте, че дори и Гонзо остава понякога резерва. Влиза, вкарва гол, но после не се знае, кой ще играе. Това е футболът според мен. Ние с Лъчо Танев сме приятели и сме говорили по много въпроси. Не знам, защо е решил, че пренебрегвам Николай Димитров. Никога не съм показвал такова отношение. Това си е само негово мнение”, завърши брифинга си Велев.