Елин Топузаков: Бих приел оферта от Западна Европа
Елин Топузаков: Бих приел оферта от Западна Европа / netinfo
Капитанът на Левски Елин Топузаков присъства на традиционния седмичен брифинг в офиса на клуба. Защитникът призна, че би искал да отиде да играе в Западна Европа, но единствената реална оферта, получена за него е била от руския Луч Енергия.

„Готов съм да си тръгна, ако някой даде достатъчно пари, за да може и ръководството да е доволно от моя трансфер. Бих отишъл и в по-малък клуб, но да е от Западна Европа. Но всички писания за оферти от клубове, освен Луч, бяха спекулации.”

Топузаков коментира и критиката, отправена към отбраната на Левски от изпълнителния директор на клуба Наско Сираков след загубата от Рилски спортист. „Поемам отговорността за грешките, които допуснахме, аз не съм човек, който бяга от отговорност. Отборът трябва бързо да забрави този мач, защото в Самоков всичко бе срещу Левски,” каза Топчо.

Относно вечното дерби, което ще се играе следващата седмица, Топузаков сподели: „В този двубой няма фаворит. Надявам се да играем хубав футбол, да няма грубости и по-добрия да победи.” Според бранителя на „сините” това, че съдията ще бъде от чужбина може да помогне да няма разправии между футболистите, иначе смята, че българските рефери също са добри и могат да се справят.

В неделя Левски играе с Марек, а капитанът на тима заяви, че иска победа с красива и добра игра, за да се върне настроението в отбора. „Левски се нуждае от трите точки, защото дистанцията е малка,” каза Топчо.

Още спортни новини в Gong.bg