Елеонора Кежова: Знаем, че интересът към нас е голям
Елеонора Кежова: Знаем, че интересът към нас е голям / netinfo
Новият ни дрийм тим по художествена гимнастика ще излезе в първо официално състезание тази неделя от 10 до 17.30 в зала Универсиада, домакин на държавното първенство за ансамбли.

Елеонора Кежова, Галина и Владислава Танчеви, Кристина Рангелова и Стела Султанова са надъхани за първата композиция пред публика след двегодишно прекъсване за първите четири. Точно те ни зарадваха на Олимпиадата в Атина, когато взеха бронзовите медали, но решиха да прекратят състезателната си кариера, оказа се по-късно, че е за кратко.

„Върнахме се в залата, защото вярваме, че можем да постигнем още по-големи успехи. Сега работим по-добре от преди. Дори детето на Криси ни стимулира. Тя е вече една прекрасна госпожица на година и седем месеца. Често е с нас в залата, но е толкова кротко и послушно дете, че чак не е за вярване. Костюмите ни са в свежи тонове, защото музиката за композицията ни е по-весела и изисква настроение.”-сподели пред Гонг Елеонора Кежова.

Конкуренцията при жените ще е от 7 отбора, а общо 40 ансамбъла са заявили участие в държавното.

Цифрите потвърждават традиционния интерес у нас към художествената гимнастика, в залите деца има, въпросът е след това дали те ще попаднат на подходящи треньори за да станат новите златни момичета на България.