Екшън и крупна победа за Левски срещу Ференцварош
Екшън и крупна победа за Левски срещу Ференцварош / Снимка: Валентин Грънчаров, Gong.bg

Левски победи с 4:2 Ференцварош в предпоследната си контрола на австрийска земя. В голмайстори за сините се превърнаха съответно Еньо Кръстовчев (8’), Тиберканин (32’), Мариян Огнянов (58’) и Жоазиньо (60’).

„Сините” играха предимно с резерви в своя състав, но въпреки това надиграха категорично съперника си от Унгария.

Срещата между двата състава беше прекъсната малко преди края, след като солидна група унгарски фенове нахлу на терена, за да се саморазправя с футболистите.

Старши треньорът на българския участник в Шампионската лига даде шанс за изява на дошлите на проби вратари Павловс и Илиев, както и на полузащитника Блесинг Каку.

Нападателят Еньо Кръстовчев откри головата серия за Левски в 8-та минута на мача. Таранът се възползва от добър пас на колегата си в атака Жеан Карлос.

Силен мач за вицешампиона направиха други двама бразилци Зе Соарес, който игра като десен защитник и Жоазиньо. Нисичкият халф развинти футболистите на втородивизионния Ференцварош.

След прецизно центриране от корнер на Жоазиньо Рашид Тиберканин покачи на 2:0. Мароканецът реализира след точен удар с глава в 32-та минута на срещата.

Унгарците върнаха едно попадение чрез Шоу две минути по-късно. Играчът на Ференцварош се възползва от гаф на „синята” отбрана.

До края на първата част тимът на Вили Вуцов пропусна няколко чисти голови положения. Както обикновено в тази област се изяви бразилецът Жеан Карлос.

В рамките само на две минути резервата Огнянов и Жоазиньо направиха резултата 4:1. В 58-та юношата на клуба Мариян Огнянов вкара от пряк свободен удар. Вкаралият на Петър Чех футболист шутира мощно, топката тупна коварно пред вратаря и попадна в мрежата на Ференцварош. След чудесна асистенция на Зе Соарес сънародникът му Жоазиньо отпразнува с гол добрата си игра в двубоя.

Малко по-късно реферът не даде чиста дузпа в полза на българите, която беше изработена от Жеан Карлос.

Най-напрегнатите минути бяха в края на срещата, когато Ференцварош получи правото да изпълни дузпа, заради игра с ръка на Мартин Димов. Двата отбора се спречкаха, а част от пияните запалянковци на унгарския тим нахлуха на терена. Двубоят бе прекъснат за седем минути. От бялата точка точен за „зелено-белите” бе резервата Комате. Покрай баталните сцени изгоряха Веселин Минев и Волф, които бяха изгонени от рефера Вагнер Герхард.

Срещата ще се запомни и с това, че Левски бе изведен с капитанската лента от Мирослав Иванов. Повечето асове в селекцията на Велислав Вуцов остана на пейката, защото ще играят в утрешната последна контрола на тима в Австрия.

„Сините” продължават да имат стопроцентов актив в контролите си на австрийска територия.