Едуардо: Простих на Тейлър, тъжно ми е за Евро 2008
Едуардо: Простих на Тейлър, тъжно ми е за Евро 2008 / netinfo

Нападателят на Арсенал Едуардо Да Силва заяви, че е простил на бранителя на Бирмингам Мартин Тейлър, който счупи крака му след грубо влизане. Бразилецът с хърватски паспорт заяви, че най-много съжалява за това, че ще пропусне Евро 2008.

 

„Контузията беше толкова тежка, че можеше да загуба крака си, затова винаги ще съм благодарен на Гари за това, което направи в този рисков за крака ми момента

”, заяви Едуардо.

 

„Спомням си болката, когато видях крака си извъртян настрани, но го изживях отново в болницата. Всичко, което можех да направя, е да погледна неговото лице, бях тотално неадекватен.”

 

„Исках да вярвам, че това, което каза Тейлър и да мисля, че това е случаен инцидент. Не можех да разбера, как някой може да направи шпагат като този в третата минута на мача, но накрая повярвах, че Тейлър беше искрен и приех извиненията му. Въпреки че той провали сезона ми, би било невероятно да мисля, че той може да е направил това предумишлено.”

 

„Ще ми липсва битката с Арсенал за титлата и Шампионската лига, но най-много ще ми липсва моето първо Европейско първенство с Хърватска. Това е най-голямото разочарование. Евро 2008 беше моя голяма мечта. Да се класираме беше един от най-хубавите моменти в моя живот, но аз съм само на 25 и мога да играя на други еврошампионати. Това си мисля”, каза Едуардо.