Джоунс с молба към Джордж Буш
Джоунс с молба към Джордж Буш / netinfo
Изпадналата в немилост олимпийска шампионка Марион Джоунс помоли президента на САЩ Джордж Буш за намаляване на присъдата й от шест месеца зад решетките, която бе произнесена в следствие на лъжесвидетелстване пред държавни следователи за употреба на забранени стимуланти и парична измама.

Американското Министерство на правосъдието потвърди в понеделник, че бившата спринтьорка е една от стотиците, подали молби за президентска амнистия. Това е официален акт на опрощение, който премахва граждански задължения, породени от криминални действия.

Джоунс, която върна три златни и два бронзови медала от олимпийските игри в Атина през 2004 година, постъпи на 7 март тази година в затвора във „Форт Уърт”, Тексас.

Бившата спринтьорка бе обвинена в употребата на стероиди, които са й помогнали за спечелването на петте олимпийски медала преди осем години в Сидни. В последствие медалите й бяха отнети, а всички резултати, които е постигнала след 2000 година, бяха заличени.

Марион Джоунс с години отричаше употребата на забранени вещества, но през октомври 2007-а призна за лъжесвидетелстване. Тя призна, че през 2003 година е излъгала пред следователите за незнанието си при употреба на забраненото вещество тетрахидрогестринон (ТХГ) преди Игрите в Сидни.