Джерард след победата: Можем да стигнем далеч
Джерард след победата: Можем да стигнем далеч / БГНЕС
Националът на Англия Стивън Джерард смята, че отборът му може да стигне много далеч. Звездата на Ливърпул се разписа при победата на „трите лъва” над Беларус (3:1) в световна квалификация за Мондиал 2010.

„Когато играеш за националния отбор, винаги трябва да се доказваш. Трябва да се бориш заради тениската във всеки мач, а и винаги е приятно да вкараш гол при победа”, сподели Джерард.

„Много хора говориха за мен и Франк Лампард, аз съм в този отбор и когато печелим мачовете си, съм изключително щастлив. Смятам, че играх добре в тази среща. Но във всеки двубой, независимо дали за клубния си тим или за националния, се старая да давам най-доброто от себе си”, добави звездата на Ливърпул.

Стивън Джерард вярва, че тимът им потенциал за нещо по-голямо: „Имаме няколко приятелски срещи преди следващия мач, можем да опитаме различни неща и когато дойде време за следващата квалификация, вярвам, че ще сме още по-добри. Бавно изграждаме, но има още достатъчно време, за да стигнем там закъдето сме тръгнали.”

Играчът на Ливърпул не пропусна да похвали и Уейн Рууни, като заяви, че когато съотборникът му е в най-добрата си форма, той е един от най-добрите футболисти в света: „Уейн има специален талант. Удоволствие е да играя с него.”