Дженоа измъкна точка от Интер, Милан пак пада
Дженоа измъкна точка от Интер, Милан пак пада / netinfo
Шампионът на Италия Интер не успя да победи тима на Дженоа, завършвайки наравно 1:1 е мач от 29-ия кръг на Серия А.

„Нерадзурите” поведоха в резултата чрез Суазо, който откри резултата още в 11-ата минута. Попадението като, че ли успокои футболистите на Роберто Манчини, които намалиха темпото.

Шест минути преди края на първата част бранителят Пеле получи директен червен картон и остави Интер с човек по-малко на терена. През второто полувреме домакините упражниха териториален натиск, възползвайки се от численото си предимство.

Домакините стигнаха до попадение в 86-ата минута, когато точен бе Бориело. Така Интер събра актив от 68 точки и остава на първо място, а тимът на Дженоа се изкачи с една позиция и вече е девети.

Все още актуалният европейският клубен шампион Милан за пореден път разочарова феновете си, регистрирайки нова загуба като домакин. Възпитаниците на Карло Анчелоти отстъпиха с 1:2 на Сампдория, като гостите доиграха мача с десет души.

Сампдория започна отлично срещата и с голове в 12-ата и 24-ата минути съумяха да предрешат до голяма степен крайния изход на мача. Точни бяха Маджио и Делвекио. Почетното попадение за домакините вкара Палоски, който бе точен в 71-ата минута.

В друг мач от кръга Ювентус също направи грешна стъпка завършвайки 0:0 като гост с Емполи. Наполи не срещна трудности срещу Фиорентина и се наложи с 2:0.

Ето и всички резултати от 29-ия кръг на Серия А

Милан – Сампдория 1:2

Каляри – Аталанта 1:0

Емполи – Ювентус 0:0

Катаня – Сиена 0:0

Парма – Палермо 2:1

Наполи – Фиорентина 2:0

Торино – Удинезе 0:1

Ливорно – Реджина 1:1

Дженоа – Интер 1:1