Дзаферович смята, че Левски ще стане шампион
Дзаферович смята, че Левски ще стане шампион / beroe-bg.com
Защитникът на Берое Ваня Дзаферович заяви, че титлата най-много ще приляга на Левски, защото според него "сините"са най-добрият отбор от всички, срещу които е играл в България. Капитанът на старозагорци сподели това по време на официалната церемония по връчването му на приза за играч №1 на 26-ти кръг в съвместната анкета на в."Футбол"и Пресклуб"България".

„Във футбола обаче няма логика”, каза Ваня Дзаферович, който спечели допитването направено сред футболни треньори и специалисти.

Дзаферович заслужи признанието за двата гола, които отбеляза на Ботев Пд за победата с 2:0. Хърватинът благодари за наградата и изрази надежда, че и други негови съотборници ще гостуват на подобни церемонии, информира официалният сайт на пресклуба.

Дзаферович смята, че българският футбол е на по-високо ниво от този в родната му страна, въпреки че националният ни отбор отстъпи на западните ни съседи в квалификациите за световното първенство в Германия. Причината според него е, че основни футболисти от Хърватия са родени в чужбина и играят в силни шампионати. Дзаферович твърдо смята, че сегашните негови колеги - национали ще успеят да класират отбора и за Европейско първенство независимо от силните съперници в групата.

Капитанът на старозагорци отново обеща добра игра на отбора си срещу Локомотив Сф днес и очаква следобед да получи персонални указания кого да пази от многото добри нападатели на"железничарите".

Дзаферович сподели още, че е доволен от условията в Берое и не мисли за оферти от софийските грандове. Привърженик е на Борусия Дортмунд.