Двойките в бокса и колоезденето: Ще мачкаме
Двойките в бокса и колоезденето: Ще мачкаме / снимки: Gong.bg
Двамата ни олимпийски боксьори Борис Георгиев и Кубрат Пулев в отлично настроение се отправиха към поредното си предизвикателство – Летните олимпийски игри в Пекин. Бронзовият олимпийски медалист от Атина бе изпратен от съпругата Тина и дъщеричката си Гергана. Андреа пък не изпрати Кобрата защото в момента е на турне. След като остана резерва и не се боксира в Атина, Пулев сега се закани да размазва съперниците си.

Кобрата: Аз съм лидерът при нас, защото съм по-тежка категория и ще го смачкам! Напълно съм готов за медал, здраво се готвих за него. Трудно ще го взема защото на тази Олимпиада е най-добрата конкуренция. Нямаме притеснения, отиваме и започваме да ги размазваме! Проблемът с пръста вече е минало. Най-хубавото на подготовката ни бе краят, защото идва моментът да играем и да се приключва с всичко. Олимпиадата си е обременяване, напрежение. Още не знам какво е да бъдеш олимпиец, ще ви кажа, като се върна. Андреа ми пожела медал. Не си нося снимка на годеницата, други неща от нея нося, ама няма да ви кажа точно какви. Не са прашки, там няма да мисля за такива неща! В сака имам и малка иконка. С Борето ще се нахъсваме взаимно, защото не сме толкова много боксьори – само двамата с треньора. Раздадоха ни български знамена, талисмани и си ги носим в Пекин.

Борето: Ще подкрепям Кубрат с каквото мога, той мене и така двамата ще се подкрепяме взаимно. Взел съм си снимки на съпругата и малката дъщеричка. Вярвам това, че Господ ще ни помогне на нас боксьорите. Готов съм за нов олимпийски медал! Трябва да покажем всичките си възможности и да вземем това отличие. Не очаквам да имаме проблеми с аклиматизацията, в Пекин ще имаме доста време да се настроим. Това е много голяма състезание, нищо не може да се каже предварително. На бъдещите ми съперници ще кажа само „Да сте живи и здрави!

Най-високите премии за медал от Летните олимпийски игри са в колоезденето. Очаква се близо 200 000 лева да вземат колоездачите ни при успех в Пекин. Евгени Балев и Даниел Петров са нашите представители в масовия старт на шосе, където ще въртят педали наравно с победителя от Обиколката на Франция Састре и най-добрите в света французи, италианци и испанци.

Евгени Балев: Премията много ни радва и амбицира. Реално не знаем къде ни е мястото, стартираме от 20-та позиция. Дано отиваме на първа, но не последна Олимпиада. Чувствам се неописуемо. Подготвихме се добре. Дано успеем. Сами се нахъсваме.

Даниел Петров: Искам първо да завърша в старта, а след това ще го мислим крайното класиране. За мен и Евгени е голяма радост, че можем да представим България на такъв форум. Подготвен съм много добре. Българското колоездене е готово да направи пробив. Ще се борим до последно за това. Конкуренцията е страшно голяма, всички най-големи нации ще карат, в това число и доминаторите в Тур дьо Франс. Ще се пробвам и да се преборя със победителя в 95-ото издание на Тура Карлос Састре.