Двойката ни ще играе оригинален танц, поведоха французите
Двойката ни ще играе оригинален танц, поведоха французите / netinfo
Ина Демирева - Юрий Куракин завършиха 30-ти задължителното аржентинско танго и по регламент се класират за следващото изпълнение. Отпадат само естонците Кристина Кудма - Алексей Трохлев, които са последни във временното класиране.

Оригиналният танц на Ина и Юра е с поддръжка от програма на Албена и Максим и има шанс, макар и минимален при чисто изпълнение да се класират сред 24 дуета за волната.

Поведоха французите Изабел Делобие - Оливие Шьонфелдер, които със страстно изпълнение защитиха авторитета на школата си. Втори малко изненадващо за момента са канадците Теса Вирту - Скот Моир, а трети са втората двойка на Русия Яна Кохлова-Сергей Новитски.

Тази двойка години наред в Одинцово се учеше от Денкова и Стависки. Със сигурност атака на медалите ще направят четвъртите засега от Италия - Федерика Файела и Масимо Скали, които танцуваха в Зимния дворец у нас по време на „Ледена симпатия”.

Падането на Танит Белбин коства на американците петото място след задължителната програма. Според Бенджамин Агосто те бяха подготвени за златото, но тази нелепа груба грешка очевидно ще ги откъсне от титлата, освен, ако не стане чудо във волната.

Всичко е възможно в спорта, а Световното по фигурно пързаляне в Гьотеборг започна много силно и напрегнато при танците, очевидно интригата ще е до края.