Две нови попълнения в женския ЦСКА
Две нови попълнения в женския ЦСКА / netinfo
Женският баскетболен тим на ЦСКА подписа с две нови състезателки – Кара Браун-Бракстон и Деана Джаксон.

Първата парафира контракт с “червените” за сезон 2007/08 г. Известна е като един от трите най–талантливи центъра в женската НБА. Родена е на 18 февруари 1983 г. и е висока 198 см. Кариерата й започва през 2001 г. в Джорджия, където играе до 2004 г. През 2005 тя преминава в женската НБА в Детройт, където записва 33 мача. През сезона 2005/06 играе в шампиона на Полша – Висла Краков, с който става шампион на страната. Обявена е за център на годината и оглавява всички полски класации за най–добър играч. През същия сезон играе в Евролигата, където записва отлични резултати. След силниясезон в Европа Кара Бракстон е повикана в националния отбор на САЩ, а през лятото 2006 г. се връща в Детройт , където изиграва 44 мача и за първи път в своята кариера става шампионка на WNBA. През 2006/07 г. играе в Бешикташ – Турция, където стига финала за Купата на Турция. В момента тя отново се състезава за отбора на Детройт.

„Сигурен съм, че с привличането на Кара Бракстон направихме голям трансферен удар и безспорно след отминалия успешен сезон тя ще допринесе за нови успехи и сбъдването на нашите амбиции през идния”, коментира генералният мениджър на БК ЦСКА Емил Коен.

Втората нова състезателка - Деана Джаксон е най-доброто тежко крило за отминалия сезон във ФИБА-Европа. Тя има 110 мача в лигата отвъд Океана с отборите на Индиана и Чикаго. Родена е на 15 декември 1979 г. Деана бързо става и любимка на публиката на местата, където играе със своя чар и жизненост. До този момент има само два сезона в Европа – Израел, където през миналата година става и най-добрата четворка в европейските клубни турнири на ФИБА (12 мача, 17.1 точки, 8.7 борби, 1.7 асистенции).

“С привличането на Деана Джаксон се надявам да изпълним желанието на нашия треньор да намерим баскетболистка от много висока класа за позиция 4-3. Сигурен съм, че това е състезателка от възможно най-високата класа, която можем да имаме за следващия сезон“, заяви босът на “червените ангели” Емил Коен.