Дунга: Спечелването на олимпийско злато е трудна работа
Дунга: Спечелването на олимпийско злато е трудна работа / netinfo
Спечелването на първа олимпийска титла ще бъде много по-трудна работа в сравнение със Световно първенство, заяви селекционерът на Бразилия Дунга. Селесао има пет световни титли, но нито една победа на Олимпийски игри.

"Да спечелим олимпийски медал е по-трудно, защото нямаме достатъчно време за подготовка, докато за Мондиал имаме 4 години, за да се подготвим", каза Дунга пред репортери в Сингапур.

Бразилският отбор, в редиците на който влизат Роналдиньо и 18-годишната сензация Алешандре Пато, започна подготовка за Игрите миналата седмица.

"Поставени сме под голям натиск за победа... повечето от играчите, въпреки че са млади, вече играят в големи клубове от Европа и Бразилия, така че се справят доста добре", допълни Дунга.

Неговите възпитаници ще изиграят приятелски мач срещу Сингапур в понеделник, а на 1 август ще спорят в Ханой с отбора на Виетнам.

Бразилия спечели среброто на Игрите през 1984 и 1988 г., и бронз през 1996 г. Олимпийският турнир стартира на 6 август, а финалът е на 23 август.