Дрогба аут за старта на сезона в Премиършип
Дрогба аут за старта на сезона в Премиършип / netinfo
Дидие Дрогба със сигурност ще пропусне първите две срещи от новия сезон в английската Висша лига. 30-годишният африканец пропусна предсезонното турне на Челси в Русия и Близкия Изток, за да се лекува, но така и не успя да се възстанови напълно.

Новият мениджър на лондончани Луиш Фелипе Сколари е твърдо решен да не поема ненужни рискове и иска голмайсторът да е на 100% готов за игра, преди да го включи в състава. „Дидие няма да играе в първия ни мач с Портсмут, а вероятно и във втория с Уигън. Ако няма допълнителни проблеми, той ще е на линия за следващата среща. Но с травмите в коляното, никога не можеш да кажеш със сигурност,” каза Сколари.

„Всеки ден нашият лекар ми докладва за прогреса му. Дрогба е все по-добре и работи с фитнес треньора на базата ни. Надявам се след седмица да започне да тренира с отбора. Но няма да играе, докато не е в добро състояние,” категоричен бе мениджърът.

Междувременно, Сколари може да се надява преговорите между Челси и Реал Мадрид за Робиньо да преминат успешно, и да има класен заместник на Дрогба още за първите срещи от сезона в Премиършип. Шампионатът стартира на 16 и 17 август.