Драматична победа за Тотнъм над Спортинг Брага
Драматична победа за Тотнъм над Спортинг Брага / netinfo
Отборът на Тотнъм с Димитър Бербатов в редиците си победи като гост Спортинг Брага с 3:2 в първи мач от 1/8-финалите на турнира за Купата на УЕФА.

Единственият ни представител в надпреварата започна като титуляр за „шпорите” и прекара 90 минути на терена за своя тим при победата и се разписа с асистенция при второто попадение за Тотнъм.

Много добра игра показа българският национал през първото полувреме на срещата, въпреки че не успя да реализира в рамките на началните 45 минути. На няколко пъти се оказа в наказателното поле с топката, но стражът на Брага опази врата си непокътната. Така отборите се оттеглиха при резултат 0:0 на почивката.

В началото на второто полувреме българинът получи жълт картон след нарушение срещу противников играч.

„Шпорите” поведоха с 1:0 на домакините в 57-та минута, когато Роби Кийн разпечата врата на Спортинг от далечно разстояние след чудесен пас на Арън Ленън. Всичко изглеждаше решено при второто попадение на гостите. В 72-та минута Стив Малбранк реализира за Тотнъм след постепенна атака и асистенция на Бербатов. Само три минути по-късно руският съдия Юрий Баскаков отсъди дузпа в полза на домакините. На бялата точка се оказа Жорже, който реализира след добавка.

Пет минути по-късно Брага се върнаха окончателно в мача, след като за 2:2 изравни Зе Карлос.

Победата на Тотнъм донесе Роби Кийн. Капитанът на „шпорите” остана сам срещу вратаря на домакините и в даденото от съдията продължение отбеляза втория си гол във вратата на Сантош.

Така следващата седмица двата тима ще се изправят отново един срещу друг в 1/8-финалната среща-реванш на "Уайт Харт Лейн".