Драма в борбата: Заместникът на Гуйдя катастрофира
Драма в борбата: Заместникът на Гуйдя катастрофира / bul-wrestling.org
Уникалната драма около националния ни отбор по борба продължава. Исмаил Реджеп няма да участва на Игрите в Пекин, тъй като е катастрофирал на път за София, съобщи пресаташето на българската делегация Тодор Шабански.

Реджеп трябваше да замени по спешност Анатолий Гуйдя, който получи контузия по време на игра на баскетбол в Пекин.

Младият борец обаче е катастрофирал на път за София часове преди да замине за Пекин. Той трябваше да е в София в 11 часа, а полетът му за Китай бе в 12,30 часа.

Исмаил е тръгнал от Асеновград в събота вечерта с автомобила си, като е карал сам. Малко преди София колата,управлявана отсветовния шампион за юноши е спукала гума, паднала в канавка и се е спряла в крайпътно дърво. За сега е известно, че борецът има пукнато ребро и е приет в болница в София.

БФ Борба направи всичко възможно, за да замени Гуйдя с Реджеп, който е световен и европейски шампион за юноши. Младокът не е спирал тренировки, а смяната стана възможна, след като бе получено медицинското на Гуйдя. Международната федерация също одобри искането на Валентин Йорданов и БФ Борба. БОК пък с неимоверни трудности уреди билета на Реджеп.

След това стечение на обстоятеслтвата, Българската федерация няма друг подготвен състезател в тази категория и за това ще уведоми Международната федерация, че ще освободи квотата в категория до 60 килограма на свободния стил, за да може друг да заемем освободеното място. Такива са разпоредбите на централата.

Очаквайте подробности!