Драган Нешич със златна значка подава документи за бг паспорт
Драган Нешич със златна значка подава документи за бг паспорт / netinfo
Драган Нешич бе избран за треньор №1 на месец юни в анкетата на ПресКлуб България. Наставникът на женския ни национален отбор по волейбол събра 13 гласа и изпревари в подреждането с един глас повече Михаил Мадански, с два остана Красимир Туманов.

За избора си сърбинът получи значка от 14-каратово злато и камъни, образуващи българския трикольор. Признанието идва след класирането на волейболистките за Европейското първенство догодина и второто място на турнира за „Купа Елцин”.

„С този подарък ще отида да си подам документите за български паспорт. Те са напълно готови и ще ги внеса до ден-два. Много е хубаво да си треньор, който е определян за №1. имам отличен щаб и всички работим на пълни обороти. Конструктивните критики ни помогнаха, искам още такива. Силата ни се крие в това, че сме силен колективен отбор, нека и други състави ни последват. Пожелавам успех на девойките, които сега ще гонят място на Евро 2009. За нашето участие на шампионата на Стария континент догодина минимумът е последното място, а максимума не се знае още. Аз поставям целите си, но първо да видим какви съперници ни очакват. Възможни са 4-5 промени със състава на Русия и Полша, 2-3 в Сърбия и Италия. Получава се удобна за нас ситуация, а ние ще бъдем още по-опитни от сега. Трябва да имаме самочувствие. При добро класиране ни се отварят и вратите към световните квалификации. Подновяването ми на договора с БФВ зависи от резултатите на Европейското. Искам да благодаря на момичетата, на щаба ми, на всички журналисти и фенове. Специални благодарности и на БФВолейбол. Не получих нито веднъж „не” от тях до сега!”, сподели Драган Нешич.