Драган Нешич ще става българин
Драган Нешич ще става българин / netinfo

Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Драган Нешич ще става българин, научи Гонг. Сръбският специалист с помощта на българската федерация е стартирал процедурата по изваждането му на български паспорт.

„Надявам се да мога да се отблагодаря на България, ако ми дадат паспорт с резултатите на волейболистките. Имам всички необходими документи, имам статут на чужденец с постоянно пребиваване, а и от 9,5 години съм женен за българка. Дано взема българско гражданство, пък нищо чудно догодина да дойда да треньорствам на клуб в България”, пошегува се пред Гонг Драган, който е съпруг на Нели Маринова – Нешич.

Според наредбите сръбските граждани могат да получат български паспорт, ако имат българско потекло, ако са женени за български гражданин поне три години, ако инвестират голяма сума пари в страната или ако имат специални заслуги към България.

Селекционерът от снощи вече математически се класира с тима си Тена Сантерамо за плейофите в италианската Серия А1. Отборът е на 7-о място в елитното първенство.