Донадони не се притеснява за жребия за Евро’2008
Донадони не се притеснява за жребия за Евро’2008 / netinfo
Старши треньорът на Италия Роберто Донадони не се притеснява, че неговия тим може да изтегли тежък жребий за европейското първенство в Австрия и Швейцария догодина. Той наставникът е изключително щастлив, че световните шампиони ще играят на първенството на Стария континент.

„Фактът, че сме на Европейското може да се вижда нормален за някои хора, но това не е така. Футболистите свършиха отлична работа”, каза Донадони.

Италия спечели с 3:1 срещу Фарьорските острови в последния си мач от евроквалификациите четири дни, след като победи Шотландия с 2:1.

Въпреки че завършиха на първо място в група В пред Франция, „адзурите” са във втора урна на жребия след спада във формата им след световното първенство миналата година. В първа урна са домакините Швейцария и Австрия, европейският шампион от 2004 година Гърция и Холандия.

Така бившите европейски шампиони Италия, Франция и Холандия могат да попаднат в една група на финалите на Евро 2008. Трите отбора попаднаха в различни урни за жребия на 2-и декември в Люцерн (Швейцария), което означава, че има възможност, макар и минимална, да се съберат в една група.

„Безполезно е да се вдига много шум около това. Да изчакаме да видим жребия и тогава ще прави оценки и изводи”, добави Донадони.