Домо: Моето желание е да остана в Херта Берлин
Домо: Моето желание е да остана в Херта Берлин / netinfo
Преотстъпеният от Левски в Херта Берлин Валери Домовчийски сподели в интервю за Гонг, че предпочита да остане в Германия през следващата година.

„Моето желание е да остана тук в Германия. Треньорът в Херта се държи много добре с мен. Той ми каза, че ме харесва. Оттук нататък двете ръководства трябва да се разберат”, заяви категорично пред Гонг Валери Домовчийски.

„Чета вестниците и следя пресата от България. Знам какво коментират шефовете на Левски по моя случай. Никой от началниците на Левски не е разговарял с мен. Ще говорим по този въпрос, трябва да проведа разговори и с господин Батков и с Вили Вуцов. Не знам нищо”, продължи Валери Домовчийски.

„Зарадвах се от гола в мрежата на Байерн Мюнхен. Когато влязох в игра тайно си мислих, че ако му вкарам гол ще съм последният футболист вкарал попадение на Оливер Кан. Радостен съм от този факт. В Германия това не се коментира, но всички момчета от отбора, както и треньорите ме поздравиха след мача”, разказа по телефона от Берлин Валери Домовчийски.

„Разликите са много големи. Първо стадионите винаги са пълни, а терените направо са супер. Всичко е по-добре. Отборът на Херта е добър и много млад”, продължи Домо.

Голмайсторът на Левски в последните няколко години допълни, че му е станало неприятно, когато е научил за уволнението на Станимир Стоилов и Наско Сираков.

„Господин Стоилов ми даде шанс да пробия в първия отбор. Аз обаче не съм човекът, който трябва да коментира тези неща. Щом Тодор Батков е решил, значи така е било правилно. Времето ще покаже, дали с новия треньор е по-добре или не”, каза още за Гонг Домовчийски.