Домакински победи в Шампионската лига
Домакински победи в Шампионската лига / netinfo

Английският „Челси” победи „Вердер” (Бремен) в другия мач от квалификационно група „А”, в която е и българският шампион „Левски”. Точни за лондончани бяха Микаел Есиен в 24-та минута и Михаел Балак в 68-та минута от дузпа.

В група „В” „Байерн” (Мюнхен) победи „Спартак” (Москва) с 4:0 на свой терен. Клаудио Писаро в 48-та минута, Роке Санта Крус в 52-та минута, Бастиян Швайщайгер в 71- та минута и Хасан Салихамиджич в 84-та минута зарадваха немската публика.

В другия мач от същата група „Спортинг” (Лисабон) победи с 1:0 „Интер” (Милано). Точен за португалците беше Марко Канейра в 64-та минута.

Мачовете от група „С” от турнира – „Галатасарай” – „Бордо” и ПСВ „Айндховен” – „Ливърпул”, завършиха с нулеви равенства.

В квалификационна група “D” „Рома” победи „Шахтьор”(Донецк) с 4:0. За италианците се разписаха Родриго Тадей в 66-та, Франческо Тоти в 76-та, Даниеле Де Роси в 79-та и Давид Пизаро в 88-та минута.

„Валенсия” победи 2:4 „Олимпиакос” като гост. Домакините поведоха чрез Михалис Константину, но с два бързи гола на Мориентес в 33-а и 39-а минути "Валенсия" обърна мача в своя полза. „Олимпиакос” изравни с гол на Кастильо в 66-та минута и мачът отиваше към справедливо равенство. В 86-та минута обаче, Раул Албиол направи 3:2, а в последната минута Мориентес оформи своя хеттрик.